Прирачникот "DIY – Развој, Влијание и Ти" ќе ви помогне полесно да дојдете до идеи кои може да дадат подобри резултати.

Прирачникот е лесен за употреба а е базиран на студија на неколку илјади алатки кои се користат низ светот во процесот на развој на иновации. Во овој прирачник се вклучени само оние кои практичарите ги наоѓаат најкорисни.

Прирачникот е изработен на иницијатива на НЕСТА – фондацијата за иновации од Англија а овозможен од фондацијата Рокфелер.