Поефтин и поефикасен јавен превоз

Да се воведе можност да се купи месечна карта само за еден број автобус при што едно лице може да купи месечна карта како до сега или повеќе месечни карти за еден два или повеќе броеви на автобуси. Доколку јас на пример имам потреба за линија 5 и 15 ќе купам месечна карта само за овие две линии.

Категорија:

Опис

Да се воведе можност да се купи месечна карта само за еден број автобус при што едно лице може да купи месечна карта како до сега или повеќе месечни карти за еден два или повеќе броеви на автобуси. Доколку јас на пример имам потреба за линија 5 и 15 ќе купам месечна карта само за овие две линии.

Кој е потенцијалот на идејата за креирање ефикасност?

Со оваа идеа јавниот превоз би поефтинил и поефикасно ќе се користат линиите за кои има поголем интерес. Ова решение функционира во поголеми европски градови.

Како дојдовте до идејата? Кој проблем го воочивте? 

Во автобусите во шпицот има неверојатно многу гужва и луѓето се обесхрабруваат да го користат јавниот превоз. Исто така превозот не е конкурентен во однос на возењето автомобил во Скопје.

Предложена од: Стојан Донески

Вкупно 20 гласови
0

Како може да се подобри оваа идеја?

+ = Проверка личност или бот?

Коментари

  1. Петар

    Одлична идеја ,но за мотивација исто така ќе треба во шпицот да има и почесто автобуси,на секои 5 минути,а за да се постигне прецизност на автобусите ,предлагам да има посебна лента за автобуси,одделена со физичка препрека.

Додај коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *