Повеќе брикети, помалку PM10 честици

Машини со брикети користени од домаќинства кои не се врзани со системот на топлификација. Државата би одвојувала средства од буџет за брикетите,со заштеда во долг рок. За заштеда, машините може да бидат донирани од фирми. Секој би имал своја лична картичка со пин за подигање на брикетите.

Категорија:

Опис

Машини со брикети користени од домаќинства кои не се врзани со системот на топлификација. Државата би одвојувала средства од буџет за брикетите,со заштеда во долг рок. За заштеда, машините може да бидат донирани од фирми. Секој би имал своја лична картичка со пин за подигање на брикетите.

Кој е потенцијалот на идејата за креирање ефикасност?

1.Сите тие кои не се поврзани на топлификација. 2.Првично на град Скопје,подоцна на цела територија на Македонија. 3.Да. 4.Град Скопје,како институција,ќе се доближи до граѓанинот.

Како дојдовте до идејата? Кој проблем го воочивте?

Поради големото загадување на градот Скопје во месеците со ниски температури.Мислам дека голем дел од загадувањето е заради греењето со горива кои се штетни за околината.

Предизвик

Како да се променат навиките за греење на семејствата со мали примања, со цел да се намали загадувањето во Скопје?

Предложена од: Виктор Андонов

Вкупно 85 гласови
0

Како може да се подобри оваа идеја?

+ = Проверка личност или бот?

Коментари

Сеуште нема коментари.

Коментирај прв на “Повеќе брикети, помалку PM10 честици”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *