октомври, 2019

05окт19:0023:00Бела ноќ 2019

Повеќе

Опис

⏩Оваа сабота, 5️⃣ти октомври, БЕЛА НОЌ по 1️⃣5️⃣ти пат!

Домашни и меѓународни уметници, музичари и перформери на 15 различни локации низ градот! ☺️ Концерти, изложби, кино, театарски претстави, 3Д видеомапинг и уште многу други културни содржини ве очекуваат на 15. јубилејно издание на БЕЛА НОЌ.

Програма/распоред:
(дополнителни информации можете да најдете на веб-страницата: www.belanok.com )
20:00 @плато пред Универзална Сала
*Скопски фестивал низ годините 🎷🎙🎶

20:00 @катна гаража 26. јули
*3Д мапинг, Џереми Ури (ФРА) и Милош Лисински (ФРА) 🎛📽🎞

19:00 @MKC
*Night at the gallery, Воскресија Андреевска

23:00 @MKC, сала 25. мај
*Paranoid London🎚🎸🎧

22:00 @Македонски народен театар
*КРУГ- Артур Шницлер, режија Наташа Поплавска🎭

20:00 @Nacionalna opera i balet – National Opera & Ballet
*70 години балет Кармен и Валпургиска ноќ💃

20:00 @Театар Комедија
*Театар комедија -Вардарски пастуви- Синиша Ефтимов 🎭

20:00 @Kic Qik
*Изложба ДЛУМ „Мал формат&quot🎨🖼

21:00 @Кафе Галерија 8, Безистен
*Враќање во Безистен, изложба на Дејан Иванов Маргуш 🎨🖼🎶

19:00 @Музеј на македонската борба – Скопје
* -15 години- Џим Маршал, изложба🎨🖼

19:00 @Музеј на македонската борба – Скопје
* -Слушаме во црно-бело-, Дуња Иванова 🎶🎹

20:00 @Парк Ибни Пајко
*Лина Авшар ансамбл 🎼🎵

21:30 @Парк Ибни Пајко
*Емил Бакев и бендот 🎶🎤

22:00 @Парк Ибни Пајко
*Силви Бенд 🎹🎵

19:00 @Национална Галерија На Македонија – Мала Станица
*Театар ПИ – мултимедијален театарски перформанс Оксиген 🎭

22:30 @Музеј на современата уметност Скопје / Museum of Contemporary Art Skopje
* – Пијано и Ди Џеј- Ема Попивода и Андреј Мицајков 🎹🎶🎧

20:00 @Градски Трговски Центар – Скопје
*Кино на кров 📽🎞

20:00 @Градско Кино Милениум
*Филмски маратон 🎞🎥

Се гледаме низ Скопје! ❤

Време

(сабота) 19:00 - 23:00

Локација

Скопје

X