Јавна трибина – Влијанието на технологиите врз развојот на децата

Почитувани,
Здружението за дислексија “АЈНШТАЈН” ја има честа да ве покани на првата јавна трибина во Република Македонија за штетоното влијание од прекумерното користење на современите технологии врз развојот на децата.
На трибината свои излагања ќе имаат:

1. Проф. Д-р Татјана Стојановска Иванова – Институт за социологија при УКИМ
2. Д-р Мира Јовановска – логопед завод за рехабилитација на слух, говор и глас
3. М-р Маја Филиповска – Институт за дефектологија при УКИМ
4. Г-ѓа Ана Попризова – училишен психолог, СУГС Орце Николов
5. Г-ѓа Наде Молеровиќ – Директор, ОУ Гоце Делчев
6. Г-дин Дарко Каевски – Директор на Агенција за млади и спорт
7. Г-ѓа Матилда Бајкова – Одделенски наставник
8. Проф. Д-р Дејан Спасов – Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство
Модератор: Софија Стојановска

Трибината ќе се одржи на 20 ти Декември во Киното Култура со почеток во 12 часот.
Ве замолуваме вашето присуство да го потврдите најдоцна до 18 Декември на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLuU1i2o-wIk1kt6PcxrUqDrQVNAJL9vEZkc7upfheZxbkXg/viewform

За дополнителни информации контактирајте не на 078296885 или на e-mail: [email protected]

Со почит,
Здружение за дислексија АЈНШТАЈН