Мое Скопје е мобилна апликација која обезбедува информации за Скопје на едно место. Изработена со цел да им го олесни пристапот до различни информации на граѓаните од Скопје преку нивно поставување на едно место.

За сега информациите кои се достапни на Мое Скопје се следниве:

  • ЈСП распоред на автобуси
  • Паркинг места
  • Локации на билетари на ЈСП
  • Такси компании кои оперираат во градот
  • Велосипедски патеки

Во иднина Мое Скопје се очекува да прерасне во една поголема платформа која ќе обезбедува различни услуги за граѓаните. Мое Скопје е проект кој е развиен од страна на Центарот за социјални иновации во соработка со Град Скопје.

Апликацијата Мое Скопје може да ја симнете овде.