Скопје Лаб на конференција во Париз – “Иновациите во јавниот сектор – Новата норма”

OECD Опсерваторијата за иновации во јавен сектор (OPSI) на 20ти и 21ви Ноември 2017 во Париз, Франција, организира конференција на тема: “Вклучување на иновациите во јавниот сектор – Новата норма”.

На конференцијата ќе се презентираат сознанијата од работата на OPSI од земјите кои ја трансформираат својата работа и работат на подобрување на животот на луѓето преку иновации. На конференцијата на едно место ќе се соберат владини лидери, јавни службеници и партнери од индустријата и граѓанското општество што работат на иновации со цел поврзување, размена на искуства и поттикнување соработка.

Двајца претставници од тимот на СкопјеЛаб ќе бидат дел од конференцијата со цел градење на мрежа на партнери и отворање на можности за соработка со други организции/институции кои работат на воведување на иновации во јавен сектор.

Повеќе информации за конференцијата и начинот на регистрација може да најдете овде.