Зелени површини – Повик за тутори

СкопјеЛаб продолжува со иницијативата за редизајн на зелени јавни површини, овој пат со поголемо вклучување на граѓаните и заедницата на млади архитекти.

За таа цел, со поддршка на МЕЛЕЕМ Скопје, објавуваме Повик за тутори(Urban Changemakers) за реализација на две дводневни работилници за ко-креирање кои ќе се одвиваат во текот на Декември.

Потребни вештини:

  • завршени магистарски или додипломски студии (архитектура, електротехнички науки, енергетска ефикасност, економски, право, уметност и друго)
  • имате желба и идеи да го подобрите градот
  • имате искуство во водење на група и/или работилница
  • позитивни сте, спремни за работа во динамичен тим
  • одлично познавање на англиски јазик, и други јазици опционално
  • имате или немате некое хоби, иницијатива или стартап на страна од вашата примарна професија

Сите заинтересирани нека испратат CV на [email protected]

Прочитајте повеќе за иницијативата: https://www.skopjelab.mk/predizvik/redizajn-na-javni-zeleni-povrshini/